Výroba domácího pesta je směšně jednoduchá a v příštích týdnech vám nabídnu hned několik variací. Na medvědí verzi potřebujete menší svazek listů medvědího česneku, 3-4 lžíce olivového oleje, samozřejmě extra panenského, hrst kešu oříšků, nastrouhanou hrudku ostřejšího sýra (např. parmazán, ale stačí i místní gran moravia), sůl a trošku citrónové šťávy. Listy operte, osušte v utěrce, odstraňte případné tužší stonky, a všechny přísady rozmixujte na hustší zelenou pastu. Co nespotřebujete hned, zmrazte na později.
Uvařte těstoviny podle návodu, přidejte podle chuti pesto a lehce promíchejte. Podávejte se zeleným salátem (když už je jaro, tak ať je to vidět i na talíři). Luxusnější variantou jsou bramborové gnocchi (vyslovujeme [ňoki], podle vzoru Pignocchio).
Ty si můžete připravit i doma, ale směšně lehké to nebude. Rychlejší a spolehlivější cesta k výsledku vede přes farmářský trh. Alespoň ta moje – zbude pak víc času na jarní toulky po krámech s obuví. Anebo romantiku v jarních lukách.
Buon appetito!
P.S. Knihu neklidu odkládám na příští bezčasí.
Žádné komentáře:
Okomentovat